Премахване на Adblue

AdBlue е химическа течност, използвана при селективно каталитично редуциране (SCR) на дизелови превозни средства, за да се намалят нивата на NOx. Течноста AdBlue се впръсква в системата за отработени газове точно преди катализатора SCR. Въвеждането на AdBlue в отработените газове генерира химическа реакция вътре в SCR Cat, което води до превръщането на NOx в азотни и водни пари. AdBlue беше въведен от производителите на автомобили, за да постигне строгите цели за емисиите, определени от правителствените органи. AdBlue понякога се нарича DEF (дизелова изпускателна течност).

Системите AdBlue и SCR са сравнително сложна система с множество електронни датчици, модули и помпи, които могат да се повредят и да бъдат скъпи за поддръжка. Автомобилът, който се използва всекидневно ще консумира голямо количество AdBlue и резервоарът ще трябва да се пълни редовно.

Нашата услуга за изключване на AdBlue ще деактивира електронната система AdBlue заедно с премахването на свързаните диагностични лампи, предупредителните съобщения и аварийни режими. Деактивирането на системата AdBlue се състои в препрограмиране на системата за управление на двигателя.